keskiviikko 31. tammikuuta 2007

jakorasian haaroitin ja muita poikien puheita


Kun kytkettäviä vehkeitä on tyrkyllä useampia yhtä jakopäätä kohden tarvitaan jakopään haaroitin jottei tarvitsisi olla jatkuvasti vaihtamassa vuoroa.

Jopa tällainen tosivanha mutta vieläkin silloin tällöin 'poikien' vääntämä vitsi (lainaus vanhasta työohjeesta) on nykyisin aiheuttanut Firmassa närää.


Sukupuolinen häirintä kaikissa ilmenemismuodoissaan on varmasti ihan vakavasti otettava ja pois kitkettävä juttu, mutta tässäkin innokkaimmat siivoajat ajavat överiksi oikein reilusti. Vihjailevia merkityksiä ollaan löytävinään lähes kaikesta ja varsinkin sellaisten puheista jotka kerran ovat silmätikuksi päässeet.

Naisverkostot ja varsinkin sen tiukkapipoisin radikaalisiipi ovat tehneet ahkerasti hallaa itselleen tällä saralla. Harmi sillä perustamisasiakirjassaan heillä on ihan järkeviltä kuulostavia tavoitteita ja perusteluja ...... mm ..........

Naisverkoston tavoitteena on luoda avoin keskustelufoorumi, jossa asioita voidaan ottaa esiin naisnäkökulmasta. Vertaistuki ja tiimityö auttavat jaksamaan ja etenemään uralla haasteita täynnä olevassa yhteiskunnassa. ......................

...Ei työpaikan tarvitse olla epätasa-arvoinen, jotta voi perustaa tällaisen verkoston…


Lohduttavaa tietysti on että sentään siviilissä saa vielä jutella vähän äijämäisemmin, tulematta heti luokitelluksi jonkinlaiseksi pervoksi, jota on syytä vähintäänkin syvästi halveksia.

Todella lohduttavaa on tieto että Ruåtsissa elämä on vieläkin kovempaa. Kollega tuomittiin tuollaisista puheista kahden viikon internaattileirille, jossa hairahtuneita virkamiehiä kasvatetaan pois rasistisista ja sukupuolisesti loukkaavista ajatuksista ja niistä puhumisesta.

Tai voihan se olla että siellä oli kivaakin....

Ei kommentteja: