sunnuntai 7. tammikuuta 2007

kymppitonni päivässä ilmastomuunnellussa alkutalvessa


Pari vuotta sitten kansakunnan huono omatunto Pekka Puska esitti väitteen että jokaisen pitäisi kävellä kymmenentuhatta askelta päivässä pysyäkseen edes jonkinlaisessa kunnossa.

Olin voittanut arpajaisista askelmittarin joitakin aikoja aikaisemmin ja kannellut sitä huvikseni vyöllä, joten tiesin kukevani päivittäin vajaat puolet tuosta suosituksesta.

Enpä ole oikein hyvin muuten Puskan ohjeita noudatellut, mutta syystä tai toisesta tähän tartuin.

77 tuhatta viikossa on täyttynyt noin 90 prosenttisesti.

Vuodenvaihteen lehtitietojen mukaan valtaosa Suomalaisten hyvistä lupauksista kohdistui kunnon kohottamiseen, niin minunkin. Päätin nostaa tavoitetta yhteentoista tuhanteen ja niin että minään päivänä ei kävely jää alle 8000 tuhannen askeleen. Kokemuksen mukaan tiedän ettei tämä tule ihan itsekseen muttei myöskään vaadi mitään hampaat irvessä ponnistelua.

Alku on mennyt melko mukavasti, kiitos tämän ilmastomuunnellun alkutalven, on ollut ihan mukava kävellä tuota noin viiden kilometrin työmatkaa ja siitähän melkein tavoiteaskeleet ovat tähän mennessä kertyneetkin.

Huolestuttava havainto sen sijaan on se, että viikonloppuina ja muina vapaapäivinä tuppaa menemään pakkokävelyksi iltaisin kun muuten ei askellusta kerry tarpeeksi. Jos joskus lopetan työt niin tässäpä yksi kohta johon täytyy keksiä uusia rutiineja.

Ei kommentteja: