torstai 18. tammikuuta 2007

ajankäytön uusjakoa harjoittelemassa




Olen pikkuhiljaa alkanut testailla erilaisia juttuja edessä olevan ajankäytön uusjaon varalle. Yhtenä näistä on lisäpuolituntisen varaaminen aamuisen Hesarin tutkiskeluun.

Tässä harjoituksessa on tullut esiin kaikenlaista mielenkiintoista, tai ainakin asioita jotka ovat johtaneet jatkomietiskelyyn. Yhtenä esimerkkinä ne pikku uutiset maailmalta , jotka varmaan on valittu sillä perusteella että ovat hyviä vitsejä tai vähintäänkin huvittavia kummallisuuksia. Tässä muutama esimerkki kommentoituna:

(Reuter/STT/HS 14.01.2007) amerikkalaisista sotilaista (16 000 tutkittua) 60 % on ylipainoisia ja 45 % harrastaa epäterveellisen usein runsasta alkoholinkäyttöä.

Huolestuttavaa. Vielä järkyttävämpää oli uutisen jatko-osa: Kuitenkin nämä samat sotilaat ovat selvästi paremmassa kunnossa kuin siviilistä otettu vertailuryhmä!

Elä nyt sitten näidenkin kanssa sovussa.

……………………..

(Reuter/STT/HS 17.01.2007)Venäjän rautatieyhtiö on aloittanut koemielessä laittamaan pitkänmatkan juniin erikseen naisten- ja miestenvaunuja. Tämä muutos on tehty matkustusmukavuuden lisäämiseksi.

Paljosta jää nykyiset ikäpolvet vaille. Elämän mieleenpainuvimpia kokemuksia entiselle opiskelijapojalle oli junamatka Siperian halki ventovieraan, sataviikymmentä kiloisen, valkosipulimarinoidun maatuskan kanssa samassa vaunuosastossa. Siihen aikaan paikat jaettiin jotensakin arpomalla.

...................................

(Reuter/STT/HS 18.01.2007) …… navigaattorin ohjeisiin sokeasti luottava saksalaisautoilija tukki Bremenin liikentee tunniksi…………. Saksassa on raportoitu viime aikoina useita onnettomuuksia, joissa syypääksi on osoittautunut kuuliaisten kuskien ja seonneen navigaattorin yhdistelmä.

Sarkastisesti voi todeta että saksalaisethan ovat tunnettuja vastaavanlaisesta toimintatavastaan jo menneiltä vuosilta, mutta yleisemmin huolestuttava havainto on se miten paljon olemme nykyään riippuvia järjestelmistä joiden toimintaa emme ymmärrä emmekä niin ollen osaa käyttää sitä kuuluisaa tervettä järkeä silloin kun pitäisi.

……………….



Ei kommentteja: