torstai 25. tammikuuta 2007

minä suosittelija - upeeta


Yksi antoisimmista kohdalleni sattuneista hommista on ollut rekrytoida ihmisiä suoraan koulusta perehtymään työelämään, erilaisiin harjoitteluhommiin ja joissain tapauksissa jopa opinnäytetöiden tekoon. Kysehän on ollut vain muutamasta hengestä vuosittain, mutta kun käytäntöä on jatkunut pitkään, tämäkin joukko on alkanut lähennellä sataa. Ne ensimmäiset untuvikot ovat tänään jo yli nelikymppisiä ja ihan muiden haasteiden edessä kuin silloin aikoinaan.

Suurimman osan kanssa tuttavuus on jäänyt siihen 1-6 kuukauden mittaiseen ensitapaamiseen. Aika moni on kuitenkin ottanut jälkikäteen yhteyttä ja pyytänyt lupaa käyttää nimeäni suosittelijana työpaikkahakemuksissaan. Itse pidän tätä osoituksena luottamuksesta ja saavutetusta yhteisymmärryksestä.

Viimeksi tänä aamuna sain sähköpostiviestin jossa eräs toissakesän tytöistä tällaista lupaa pyysi. Viesti päättyi merkintään :D . Taidanpa olla vähän kalkkis, jouduin kaivamaan oikein hymiö-sanakirjan varmistuakseni viestin merkityksestä. Hieno juttu joka tapauksessa.

On muutama sellainenkin tapaus, joiden vakinainen työsuhde Firmaan alkoi näissä kuvioissa ja jatkuu edelleen. Näille on helppo jättää hommansa sitten kun saan aikanaan lähtöpäätöksen tehdyksi.

Vaikea kuvitella mitä yhtä positiivista näiden hyvien juttujen tilalle keksii.

Ei kommentteja: