tiistai 9. tammikuuta 2007

selvähän se


aikanaan olin ymmärtävinäni sovituksi, että kun uskollisesti aherran Firmassa kolmekymmentä vuotta ja täytän 63, niin olen oikeutettu eläkkeeseen jonka suuruus on 66 % saavuttamastani palkkatasosta.

Myöhemmin on käynnyt ihan selväksi, että näin ei suinkaan tule käymään, säännöt ovat kerenneet muuttua jo useammankin kerran.

Jonkin aikaa tuntui siltä että minua on huiputettu, annettu katteettomia lupauksia, jopa mahdollisesti niin, että jossain on syyllistytty sopimusrikkomukseen.

Oskari Juurikkala artikkelissaan (30.12.2006, HS vieraskynä) kuitenkin kiteytti tämän jutun tavalla josta minäkin asian ymmärsin:

Lakisääteinen työeläkkeemme ei perustu oikeudellisiin sopimuksiin vaan poliittisiin lupauksiin, joiden rikkomisesta tunnetusti ei ketään voi haastaa oikeuteen.

Niinpä niin, aina pitäisi muistaa ettei se oma tulkinta näkemästään tai kuulemastaan ole ainoa totuus, niitä on monia muitakin.

( minä luulin ettei kuvan kapakkaan pääse risoissa kengissä ja kaveri oli sitä mieltä ettei siellä saa rikkoa naisten kenkiä, henkilökunnalla oli kolmas käsitys asiasta)

Ei kommentteja: