sunnuntai 1. huhtikuuta 2007

trullit ja molok


Pikku trullit oli tänä vuonna kovasti Lordin näköisiä, eipä sattunut kamera käsille. Vitsat kuitenkin olivat ihan perinteistä mallia.

Paras 4-vuotiaan selitys lorusta:

'se tarkottaa että sulta menee lehmät umpeen jos et anna meille lahjoja'

just joo ..



Toinen vanha tarina tarina muistui mieleen päivälenkin aikana. Ulkoilualueille on ilmestynyt isoja roskiksia, siitä harvinaisia että niiden ympäristökin näyttää pysyvän siistinä.


Sitten huomasin että niillä on oikein nimikin "Molok". Moolokin kita on käsitteenä tuttu, jonkinlainen entisaikojen musta aukko, joka ahmi kyltymättömästi sisäänsä kaiken.

Muinaistarustosta toki löytyy paljon veristä selitystä tästä vanhasta uhreja vaativasta jumalasta. Palvontapaikasta tehtiin sittemmin kaatopaikka, joten siinäkin mielessä hyvä nimi roskikselle.

Asiaa tarkemmin tutkittua löytyi luonnollinen selitys huomiota herättäneelle ympäristön siisteydellekin. Molokistahan on näkyvissä vain pieni osa, pääosa on upotettu maahan. Niinpä siinä onkin niin suuri roskis ettei sitä ihan hetkessä, eikä kahdessa, täytetä niillä koirankakka pusseillakaan.

No tämähän vaan todistaa että kyllähän ihmiset osaavat roskansa laittaa oikeaan paikkaan, kunhan se ei ole ylitsepursuvan täysi (niinkuin tämän Molokin pikkuveljillä on tapana olla).


Pikasurffailu netissä toi tiedon että kyseessä on suomalainen keksintö ja oikein Joutsenlipputuote, joka on jo laajalti kelvannut vientiinkin.

Yksinkertainen on kaunista, usein vielä toimivaakin...

Tilavuudeltaan Molok lienee samaa luokkaa kuin ne UFF:n keltaiset monsterit, on siinä maisemallisesti eroa tosi rajusti...