torstai 5. huhtikuuta 2007

puistonpenkki


Kaikki ei ole ihan kohdallaan, vai onko? No ainakin kunnostusta kaipaavat sekä penkki että ympäristö. Sitten ehkä voisi odottaa näkevänsä asiakkaankin.

Urbaani ympäristö, jossa ei voi istahtaa kannon nokkaan, kaipaa levähdyspaikkoja sinne tänne. Jostain kumman syystä ne vaan keräävät usein ihme jengejä, jotka muun tekemisen puutteessa purkavat agressioitaan ennenkaikkea juuri yhteisomaisuuteen.

Puisto-osaston penkinsuunniteluohjeissa pitäisi lukea (saattaa lukeakin), että penkki ei saa olla rikottavissa ilman konetyökaluja, se ei saa olla siirrettävissä käsivoimin (6 x hörhö), sen täytyy olla helposti puhdistettavissa ulosteista, sinapista, kaikelaisista maaleista sekä savesta, kurasta ja muusta luomutörystä.

Edellisten lisäksi näiden penkkien tulee olla mukavia istahtaa, ympäristöönsä sopivan näköisiä, niiden tulee kuivua itsestää sateen jälkeen ja kestää muutkin sään riepotukset.

Voihan se tietysti olla niinkin, että asennekasvatuksella näitä vaatimuksia voisi vähän lieventää, mutta missäpä olette nähneet valistuksen toimivan kampanja-aikaa pidenpää ........

jos on tietoo, kerro ihmeessä, siirryn sinne kesäksi...............


Ei kommentteja: