maanantai 9. huhtikuuta 2007

taustaviisas



Taustaviisas saa hommia koska vaan......

missä tahansa näet menestyvän, melkein sankarinmaineeseen nousseen pomon, vähänkin tarkemmin katsoen sieltä löytyy se taustaviisaskin.

Vanhat sananlaskut väittivät että menestyvän miehen takaa löytyy aina tukeva nainen ( toisen tiedon mukaan vainoava anoppi). No nämä tietysti varmistavat sen että mies viihtyy töissänsä, mutta ei vielä takaa menestystä.

Vasta sitten kun tämä töissänsä viihtyvä mies (nykyään yhä useammin myös nainen) oppii valikoimaan itselleen taustatiimin joka uskollisesti 'puhaltaa yhteen hiileen' ja nimenomaan hänen hiileensä, ovet menestykseen aukeavat. Tällaisistakin vain vähemmistö osaa pitää tiiminsä tilaansa tyytyväisinä ja nauttimaan suuressa varjossa uurastamisesta.

Kun on saanut tällaisen taustaviisaan maineen, töitä on tarjolla niin että mahdollisuus ihan aidosti kilpailuttaakin omaa osaamistaan ja työpanostaan, ja samalla välttää niitä ihan pahimpia stressitekijöitä.

Firmassa on muutamia pieniä taustaviisaita, taitavat itse asiassa pyörittää koko putiikkia ihan oman mielensä mukaan.......

Stiiknafuulia tai muu sana, joka ei tarkoita mitään, antaa yliotteen joukossa. Kun se on lisäksi vaikeaselkoinen, sen lausuminen osoittaa, että lausuja on yhteydessä korkeampaan viisauteen.....kertoi Pakkala sata vuotta sitten...


Ei kommentteja: