torstai 5. heinäkuuta 2007

Tuntematon sotilas

....

Ryhmäteatterin tulkinta kuvaa matkaa, jolle nuoret miehet joutuvat ilman suurempaa käsitystä sen syistä ja seurauksista. Vastassa on vihollisen ja pelon lisäksi nälkä, vilu ja väsymys. Sodassa on kysymys suuresta yksimielisyyden tunteesta, voimasta - jopa kauneudesta- ja tietenkin sankaruudesta. Ja kuitenkin kaikki on harhaa.

Ohjaus ja dramatisointi Mika Myllyaho Musiikki Kie von Hertzen

http://www.ryhmateatteri.fi/index.php?id=57

Tämän kesän Suomenlinnan kesäteatterin (ryhmäteatteri) Tuntemattomalle Sotilaalle veikattiin suurta menestystä, eikä turhaan. Ennakkomaine on tietysti aiheuttanut sen että lippujen kanssa alkaa olla vaikeuksia.

Vähän pelottaa mennä katsomaan valmiiksi kehuttua, mutta täytyy sanoa ettei tällä kertaa tarvinnut pettyä, mieluummin päin vastoin.

Esitys oli kaikin puolin kiitoksen arvoinen, jotain nyt erikseen mainitakseni, se että roolit oli miehitetty rohkeasti 'oikean' ikäisillä nuorilla miehillä, vaikutti enemmän kuin olisi osannut odottaakaan.

Toinen erikseen maininnan arvoinen seikka oli esityksen rytmitys. Vauhtia ja tapahtumaa oli juuri sopivasti ettei kolmituntiseen sessioon tullut kuolleita jaksoja, mutta kuitenkin hengästymättä jaksoi pysyä mukana.

Ihan näytti siltä että näyttelijät olivat 'rooleihinsa rakastuneita' ja vetivät esityksen läpi sellaisella innolla ja antaumuksella, että työturvallisuus asiat näyttivät välillä olevan kovastikin uhan alla....

Lavastuksesta ja tehosteista antaisin sen verran pisteitä kuin niitä jaettavana on ...

kavereita kehotan: kannattaa mennä katsomaan jos saatte liput ...



Ei kommentteja: