sunnuntai 22. heinäkuuta 2007

myrsky




Kuva teatterin pukuhuoneen puolelta, valmistaudutaan näytökseen.

Ulkoisilta puitteiltaan Kivinokan kesäteatteri on perinteinen puskateatteri, ihan sanan varsinaisessa merkityksessä. Vaikka toiminta onkin jo jatkunut vuosia, ei katsomon tai muun ympäristörekvisiitan eteen ole edes yritetty tehdä mitään. Ihan minimilinjalla jatketaan.

Ehkä niin onkin hyvä. Vähäisistä resursseista kaikki mahdolliset paukut menee itse esityksen toteuttamiseen ja kyllä ainakin kohtuullisella ilmalla oikein asennoitunut katsoja hyvin kestää pienet ja vähän suuremmatkin epämukavuudet. Vapaaehtoisestihan tänne on tultu ja aivan ilmeisesti noin sadan hengen katsomo täyttyy näytös näytökseltä ja vuodesta toiseen melko vakioporukasta.

Elstelän tavaramerkkinä on rautaisten klassikoiden rutistaminen tähän päivään ja esityksen ulkoisiin puitteisiin todella mielikuvituksellisella tavalla. Nyt kun pahimmista takavuosien koreografian maneereista (vauhdilla sisään, stoppi suu auki tai vaihtoehtoisesti isolla huudolla, ja taas vauhdilla ulos) on näköjään aika hyvin päästy irti, esitys oli todella nautittava.

Reilu kaksituntinen meni tarkaavaisuuden herpaantumatta ja pehvan puutumatta, melkein tuli surku kun näytös päättyi niin pian .....



William Shakespearen iki-ihana komediaklassikko MYRSKY, jonka taikaa - niin rakkauden, vihan kuin lemmekkään juonittelunkin - tulevat esittämään Beowulfin viimekesästä tutut komediaveijarit ja farssifatimat! Paikkakunta: Helsinki Järjestäjä: Teatteri Beowulf www: Teatteri Beowulf: Myrsky



Ei kommentteja: