sunnuntai 8. heinäkuuta 2007

merkilliset merkit


Vapaa-aikoinaan tulee kuljeskeltua ympäriinsä. Näillä retkillä aina silloin tällöin törmäilee tahattomiin hauskuuksiin, joltakulta on unohtunut jotain.

Kävin katsastamassa, eikä tätä liikennemerkkiä tosiaankaan ole sirretty jostakin pilailumielessä, vaan se on oikein asianmukaisesti paikalleen joskus istutettu.

Uudet tiet kulkevat jossain ihan muualla, vanhat pohjatkin on hävitetty näkyvistä pilaamasta maisemaa, yksi merkki vaan on unohtunut jalansijoilleen. Ehkäpä se näin kaikenkarvaisten maastureiden luvattuna aikana on sittenkin ihan asiallisessa tehtävässä.

Väitetään että me teemme valtaosan päivittäisistä päätöksistämme tunneälyn varassa, joka tarkoittaa sitä, että päätökset ja valinnat perustuvat käyttötotuuksiin, joskus oikeiksi havaittuihin 'liikennemerkkeihin'.

Ajan kuluessa useinkin jää tarkistamatta näiden liikennemerkkien voimassaolo ja niinpä monet päätöksemme saattavat ulkopuolisesta tarkkailjasta näyttää melko oudoilta.

Mielipiteissään vakaa ja täysi kalkkis (ja kaikenlaisen kehityksen jarru) on siinä vaiheessa kun lopettaa kokonaan käyttötotuuksien tarkistamisen, ja näitähän löytyy ...

Ei kommentteja: