sunnuntai 4. helmikuuta 2007

turvalliset rutiinit ja pienet ihmeet - läski muuttuu vedeksi



Turvalliset rutiinit pitävät ihmisen mielen ryhdissä suurempienkin myllerrysten aikana.

Näin väitti joku asiaa tutkinut. Väite näyttäisi pitävän paikkansa kun ihmetellyt ympäristön tapahtumia. Lähipiirissäni on kolme aika tuoretta leskeä, heistä parhaiten on selvinnyt se jolla oli eniten pakollista puuhastelua ihan entiseen malliin ja kaikkein vaikeinta näytti olevan sillä jolla oli kaikki asiat valmiiksi kunnossa, ei oikeastaan juuri mitään mistä olisi ollut pakko kantaa huolta.


Kun on jäämässä pois säännöllisestä työelämästä se tarkoittaa yksinkertaisimmillaan vähintäänkin kahdeksan tunnin aukkoa päiväohjelmassa. Vaikka tarjolla onkin lähes rajaton määrä mahdollista aikataulun täytettä niin tutut rutiinit eivät kuitenkaan enää ohjaa päivärytmiä ja vaara kaaostilanteen muodostumiseen on mitä ilmeisin.


Aamutoimet on yksi vuosikymmenten kuluessa muotoonsa hioutuneita rutiineja. Siitä se päivä lähtee käyntiin oikeassa järjestyksessä. Tähän ohjelmaan on kuulunut tosi pitkään myös puntarin päälle tallaaminen, riippumatta siitä onko joku kuuri menossa vai ei, pysyy näet läskinen totuus mielessä ja elämäntapojen seuraukset tulevat tiedoksi jo ennen kuin kaikki paidat muuttuvat pallopaidoiksi.


Noin vuosi sitten vakio aamupesupaikalleni ilmestyi ihan ihmekone (Oregon scientific) joka paitsi punnitsee niin myös kertoo rasvaprosentit, vesimäärän ja ties mitä. Kaiken lisäksi se vielä muistaa mitä on mitannut niin että jos sattuu päivän mittaa ikävä totuus unohtumaan, niin sieltähän se Oregonin muistista löytyy.


Vaikken nyt ihan kymmenykselleen tällaisiin mittauksiin uskokaan, niin kuitenkin aamuisia lukemia on tullut seurattua. Niinpä olenkin nyt todistamassa pientä ihmettä joka kropassani tapahtuu. Jo viidettä päivää peräkkäin paino on pysynyt grammalleen samana, rasvaprosentti on tasaisesti laskenut ja vastaavasti veden määrä on lisääntynyt - rasva muuttuu vedeksi !


Jos homma tällä lailla jatkuu, joku aamu myöhemmin keväällä Oregonin vierestä löytyy 80 litraa vettä ja viitisen kiloa luita, kynsiä ja karvoja........








Ei kommentteja: