sunnuntai 11. helmikuuta 2007

talous


Huoli eläkkeen riittävyydestä on ajanut suomalaiset uudestaan lisäämään vapaaehtoisista eläkevakuutuksia. Liikkeellä ovat nyt myös nuoret.



– Ihmiset ottavat uusia vakuutuksia täydentääkseen eläketurvaansa. Aiemmin he ottivat niitä sen takia, että aikoivat jäädä normaalia aiemmin eläkkeelle, sanoo Eläketurvakeskuksen ekonomisti Kati Ahonen. .............

Lienee aika tavallista, että ennen eläkeikää on elämänvaihe, jolloin ei ole niin suurta tarvetta harkita ja laskeskella menojaan ihan euron päälle. Asunto-, opinto- ja kaiken muun maailman lainat on maksettu, elatusvelvollisuudet hoidettu ja pahimmat rillumavuodet takanapäin. Ja kun on hyvin mennyt niin tulotasokin on pysynyt vähintäänkin entisellään tai vaikkapa vähän kohonnutkin.

No harvalla varmaan on ongelmia nostaa menotasoaan tuloja vastaavaksi, ihan sen kummemmin ponnistelematta, kohteita löytyy ja auttavia käsiä ojentuu joka puolelta.

Kun kuuskytäluvun hippi ei oikein oppinut ajattelemaan tuota ostoeläkkeen tarvetta (ei oikeastaan koskaan ole ollut haaveena ennenaikainen karkaaminen työelämästä), niin kyllä se vaatii jonkinlaista menopuolen katsastusta tässä vaiheessa kun tulotaso on tippumassa noin 35 %.

Paljoa tätä ei kyllä kehtaa valitella koska perässätulijoilla on luvassa vielä selvästi tukevammat leikkaukset, toivottavasti ovat sitten hoidelleet säästämisensä vähän pidemmällä aikajänteellä.


Ei kommentteja: