maanantai 13. elokuuta 2007

tupakkalaki

Tupakointi on tyhmää, näinhän meille on viime vuodet ahkerasti opetettu ja onneksi aika monet ovat opin omaksuneetkin.


Asian vaikeutta kuvaa hyvin se kuinka monimutkaisia ja osittain arveluttaviakin keinoja on ollut tarpeen käyttää tämän globaalin paheen vastaiseen kampanjointiin.

Tämän kesän näkyvimpänä uutuutena ovat useimpien kapakoiden edustoille kasaantuneet tupakkitaukolaiset, mitenkähän käy kun talvi ja pakkaset tulevat.

Kaikenlaisen tupakkamainonnan kriminalisointi on taannut tosi hyvät mahdollisuudet niille innovatiivisille mainosmiehille, joiden omaatuntoa eivät tällaiset pikkujutut hetkauta.

Lait ja niiden tulkinnat hakevat ilmeisesti vielä vuosia lopullista muotoaan ja yhteiskunnankin ohjaus on melko haparoivaa, toisaalta ollaan menettämässä ihan merkittävä potti verotuloja.

Melkein 'huvittavia' tuomioita tullaan varmasti vielä näkemään paljon ....

_________________

Tupakkalain rikkomisesta jättisakko

Tupakka-askien aroitusteksteillä on pyritty vähentämään myös nuorten tupakointia. STTV toivoo kuitenkin lisää puuttumiskeinoja.Kuva: -

Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskus STTV on puuttunut voimakkaasti tupakointivälineiden mainontaan. STTV on asettanut eräälle kaupan alan yrittäjälle 120 000 euron uhkasakon asiattomasta tupakansytytinten mainonnasta.

Ei kommentteja: