perjantai 10. elokuuta 2007

amerikkalainen oikeustaju


Punainen Risti joutuu oikeuteen punaisen ristin käytöstä


(Taloussanomat 10.8. 2007) Johnson & Johnson on haastanut Amerikan Punaisen Ristin oikeuteen punaisen ristisymbolin käytöstä.

Ristilogosta tunnettu lääkejätti vaatii, että järjestö lopettaa merkin käytön julkisesti myymissä tuotteissaan........

...........

Amerikka on oikeusvaltio, joten siellä voi haastaa kenet tahansa oikeuteen mistä tahansa. Kaikesta saattaa saada ihan älyttömän kokoisia korvauksia, siispä kannattaa lähteä oikeustaistoon vaikka mistä jutusta kunhan saa pätevän lakimiehen avukseen.

Tuomarit ovat hyvin koskemattomia ja voivat jaella melkein minkälaisia tuomioita tahansa. Oikeuden päätöksiä lueskellessa melko usein tulee mieleen että Amerikassa täytyy olla toisenlainen 'terve järki' kuin Euroopassa, tai sitten minulla on vähän vajaa käsityskyky.

Jotenkin amerikkalainen homma vaikutti selkeämmältä silloin kun 'oikeassa olevat miehet' vaan yksinkertaisesti lynkkasivat väärässä olijat.

Kun Punaista ristiä ei ilmeisestikään voida pistää sähkötuoliin, niin kaipa se sitten saa miljardin dollarin sakot ......

Kun amerikkalaiset firmat tietävät, että ne voivat joutua tuotevastuun nimissä maksamaan tosi suuria korvauksia, niin ne tietenkin ottavat kovat vakuutukset tällaisten tilanteiden varalle, ja vakuutusmaksuthan on taas ihan helppo sisällyttää tuotteiden hintaan. Eli viime kädessä se taaskin kuluttaja joka maksaa ...


Ei kommentteja: