sunnuntai 3. kesäkuuta 2007

viinatrokarin murheet


Sehän on vanhastaan tuttu juttu että viinaa juodessa syntyy kaikenlaista eripuraa, mutta nyt on nähty sekin että yhtä riitaisaa on myös viinankeittopuuhat..........

..........................................

Altian hallituksesta eronnut Satu Heikintalo sanoo yhtiön toimivan vastoin hyvää hallintotapaa. Hallituksen puheenjohtaja Jarmo Leppiniemi pitää syytöstä raskaana.

Pääjohtaja Leena Saarisen kanssa samalla ovenavauksella Altian hallituksesta lähtenyt Satu Heikintalo syyttää yhtiön toimivan vastoin hyvää hallintotapaa. (Taloussanomat 1.6.2207)

................................

Viinanpoltto tuli Suomeen Ruotsista 1500-luvun alussa linnojen ja kuninkaankartanoiden toimiessa ensimmäisinä polttopaikkoina. Viinalainsäädäntö alkaa vuodesta 1638, kun kruunu huomasi viinanpolton olevan hyvä verotuskohde. Samaan aikaan jatkunut oluen kotivalmistus ei valtiota kiinnostanut. (MV/PM)

.........................

Olisikohan nämä vieläkin niitä siirtymätuskia, kun pitkää täydellisenä monopolina porskutellut Firma joutuu pikkuhiljaa sopeutumaan tulostavoitteelliseen kilpailuympäristöön........ vai sitä normaalia valtapelikukkoilua jota korkeamman tason suojatyöpaikoissa jatkuvasti käydään ?


Ei kommentteja: