keskiviikko 6. kesäkuuta 2007

illan lehti

Hikisen päivän iltaa vilvoittelin istuskelemalla pihalla ja lueskelemalla tänään tullutta Tieteen kuvalehteä. On tullut alkukeväästä lähtien, vähän epäilen ettei tule pitkään.

Ehkä en ole tottunut lueskelemaan tämän tyyppisiä lehtiä, mutta minusta se on vähän outo sillisalaatti.

Aika neuroottinen taitto, hyvin eritasoisia juttuja, kuvia ja kohtalaisen paljon mainoksia ollakseen sentään melko hyvin maksullinen julkaisu.


Uutta Tietoa:

Uni on eläimille elintärkeää, mutta sen tarve on yksilöllinen. San Diegossa neurotieteiden tutkimuslaitoksessa on banaanikärpäsiä tutkimalla saatu selville, että ryhmissä elävät yksilöt nukkuvat enemmän kuin yksieläjät. Sosiaalisen elämän muistikuvien työstämiseen vaaditaan unta.

........ ja siinä koko juttu tästä asiasta , vähän tuli mieleen mummolassa luetut Valittujen Palojen viisaudet.

"Naisen oppineisuus on useimmiten merkki siitä, että hänen sukupuolielimissään on vikaa." FRIEDRICH NIETZCHE 1871


.... ja lyhyt selostus väitteen perusteluista. Enpä tästäkään saanut kiinni, miten se kokonaisuuteen liittyi.

Iso sarvi vai isot kivekset?

Onthophagus nigiriventris-laakasittiäiset tietävät, ettei kaikkea voi saada. Isoista sarvista on koiraille hyötyä kumppanista taistellessa ja isot kivekset takaavat jälkeläisten suuren määrän, mutta yksi koiras ei kykene kasvattamaan molempia. Jos sarvet ovat pienet, on pariteltava kun muut tappelevat.

... onhan lehdessä toki monta ihan asiajuttuakin, tieteellisyys vaan on jotenkin taitavasti hukattu. Onneksi lehti on niin monenkirjavasti kuvitettu, että sitä voi ihan rauhassa lukea julkisillakin paikoilla, ei kukaan epäile intellektuelliksi.................


Ei kommentteja: