perjantai 29. kesäkuuta 2007

kesäteatteri



Tämän vuoden kesäteatterikausi alkoi Sajaniemestä niinkuin tässä muutamana kesänä on ollut tapana.

Kauteen on yleensä mahtunut 5-6 esitystä, jotka olen pyrkinyt valikoimaan niin erilaisista jutuista kuin tarjonta suinkin on myötä antanut.


Maria Jotunin Miehen kylkiluu on Lopen teatterin tämän kauden ohjelmavalinta. Kuinkahan monta esityversiota tästäkin on vuosien saatossa keritty viritellä?

Sinänsä ei haittaa vaikka olisikin jo muutamaan kertaan kerinnyt näkemään eri versioita samasta teemasta. Aina löytyy ohjaajan uusia oivalluksia ja jännittämistä siinä mitenkä eri roolisuorituksissa onnistututaan. Ihan omannäköisensä tämäkin Kylkiluu on ja Sajaniemessä pärjäiltiin oikein hyvin.

Lopella teatteriharrastus on ollut vuosikausia voimissaan ja se kyllä näkyy sekä puitteiden että esitysten tasossa.

Ennakkonäytöstä torstai-iltana piristi reipas kesäsade, tulipahan samalla testatuksi suojakatoksen toimivuus. Hyvin suojasi, pahin haitta taisi olla ne lorinat katsoman takaosissa kun pressujen kokoamat vesivirrat vapaasti putoilivat luontoon. Eikä sekään nyt niin kovin iso juttu ollut, yksi tahaton lisähuumorikin siitä syntyi kun näyttämöltä aneltiin merkkiä taivaasta ja samalla katsomon katokselta lorahti vähän isompi lasti kerralla.




Nyt kun pää on saatu auki, pitää ruveta etsiskelemään jatkoa. Ammattimaisempia, amatöörimäisempiä, pienemmillä resursseilla tehtyjä kuin myös isommilla, enempi hömppää ja mahdollisesti joku isommilla taiteellisilla tavoitteillakin tehty

Katsotaan nyt mihin kerkiää, Sajaniemen porukalle toivotellen hyvää näytäntökautta ja ehkä vähän kuivempia kelejä.......












http://www.lopenteatteri.net/

Ei kommentteja: