maanantai 4. kesäkuuta 2007

kesän ensimmäinen työpäivä



Päivä oli sellainen, ettei kesän alkaminen jäänyt tippaakaan epäselväksi. Oli aurinkoista, helteistä ja töissä varsinainen paniikki, että saataisiin asiat edes jotenkin mallilleen ennen kuin lomille livistäminen alkaa suuremmassa mittakaavassa.

Jossain välissä tuli mieleen, että tämä taitaa olla viimeinen kesä töissä. Muistui se ensimmäinenkin kesätyöpäivä , taisi olla 4. kesäkuuta ikuisuus sitten ja sääkin samaa luokkaa.

Kansanvalistusseuran kirjeopiston polkupyörälähetti oli homman nimi. KV-Seuran konttori oli Runeberginkadulla ja sieltä poljin ympäri Helsinkiä jakelemassa ja hakemassa postia sivutoimisten opettajien työpaikoilla, joista useimmat tuntuivat olevan Valtion virastoja.

Tutuiksi tulivat reitit Runebergin kadulta Rautatiehallitukseen, Merenkulkuhallitukseen, Verovirastoon, Kansaneläkelaitokseen jne…

Vasta paljon myöhemmin minulle selvisi, että ensimmäisestä työpaikastani innoissani poljin niin ahkerasti, että hoidin kahden vakinaisen lähetin piirit heidän lomaillessaan. Nuorena työntekijänä sain tehdä vai viiden tunnin työpäiviä, mutta hyvin sekin tuntui riittävän homman hoitamiseen.

Minulle tästä ei mitään traumaa tullut, mutta joskus jälkeenpäin olen ihmetellyt, miltähän niistä vakkareista mahtoi tuntua, kun joku koulupoika oli käynyt sotkemassa työaikanormit oikein perusteellisesti.

Samanlaista työn iloa olen havaitsevinani tänäkin vuonna näissä Firman kesäkoululaisissa ………

Ei kommentteja: