keskiviikko 10. marraskuuta 2010

sumu

.




Savonlinnan kauppatorin seisake ei ole niitä Euroopan vilkkaimpia rautateipaikkoja muutenkaan, mutta syyssumun aikaan se vaikuttaa lähes aavepaikalta jossa ei ole ketään ollut pitkään aikaan, eikä ole tulossakaan ....

_

Savonlinnan-Kauppatori (lyh. Slk) on Savonlinnan kaupungissa sijaitseva Suomen rataverkon rautatieliikennepaikka. Se sijaitsee Savonlinnan keskustassa, pääkadun varrella vastapäätä Kauppatoria. Varsinainen Savonlinnan rautatieasema sijaitsee hieman keskustasta sivussa.

Kun Savonlinnan läpi kulkeva rautatie rakennettiin 1900-luvun alussa, ei rautatieasemaa ja siihen liittyvää ratapihaa voitu sijoittaa ahtaalla saarella olevaan kaupungin keskustaan. Aseman syrjäinen sijainti aiheutti vaivaa matkustajille. Kauppatorin seisake avattiin vuonna 1932. Se kehittyi henkilöliikenteen kannalta rautatieasemaa tärkeämmäksi.

Kauppatorin seisakkeelle ei rakennettu varsinaista asemarakennusta. Myöhemmin odotushuone ja lipunmyynti toimivat seisakkeen viereen vuonna 1961 rakennetun liiketalon rautatien puoleisessa päädyssä.

Savonlinnan ja Parikkalan välillä kulkevat henkilöjunat pysähtyvät seisakkeella. Lipunmyyntiä ja odotushuonetta ei enää ole

_

Ei kommentteja: