torstai 21. toukokuuta 2009

kasvuvoimaa


raparperissa
näkyy ensi lupaus
kesän sadosta


__________
Raparperi (Rheum rhaponticum) on erittäin hapan vihannes, jonka varsia käytetään piirakoissa, keitoissa ja hilloissa. Raparperi luultavasti tunnettiin keskiajalla, mutta sitä ei koskaan käytetty elintarvikkeena, vaan se luokiteltiin pikemminkin myrkylliseksi tai syötäväksi kelpaamattomaksi kasviksi.
FI oo670, Helsinki

1 kommentti:

lennu kirjoitti...

Moi!
Raparperin kukinnot ovat päässeet ruokalistoille jossakin friteerattuina. Minä annan raparpereitteni kukkia komeassa varressa aikansa. Nautin silmänruokana niistä enemmän.

Tutkin blogiasi ja huomaan, että sivuillasi asuu keveys ja valo. Onkohan blogipohjasi erilainen, joka sallii tuon ilmavan esille panon.

Syynäsin myös tarkkaan monipuolisen kävijämittarisi.
Kevään kepeyttä elämääsi!