torstai 7. elokuuta 2008

Salaliittoteoria ?



Stockmannin maine elintarvikeosastonsa korkeasta laadusta on kärsinyt kovia viime aikoina. Pienikin rike tuntuu olevan oikein herkkupala medialle, uutiskynnyksen ylittää jokainen myyntitiskistä löytynyt, päiväysmerkinnän ylittänyt tuote.

Asia on noussut myös yleiseksi puheenaiheeksi lomilta palailevan kansan keskuudessa. Syitä tähän ’skandaaliin’ pohditaan ahkerasti.

Mielestäni huikein on salaliittoteoria (Helsingin Liikenteen bussissa / kaksi keki-ikäistä rouvaa) , jonka kuulin ihan selvällä ruotsin kielellä esitettynä. Keskustelijat olivat varmoja, että joku kateellinen, kilpailija tai muu häirikköryhmä on alkanut sabotoida Stockmannia ja vaihtelemaan päiväyslappuja elintarvikemyymälöissä. Ei ihan helppo uskoa.

Lähes yhtä uskomaton on puolirasistinen viittaus huonosti kieltä taitavien ja vieraista kulttuureista tulleiden varasto- ja myymälätyöntekijöiden taitoon ja tahtoon olla tarkkoina näissä ’parasta ennen’ asioissa.

Paljon todennäköisemmältä tuntuu selitys kustannustehokkuuden tavoittelun seurauksista. Kun tärkein arvo on taata osakkeen omistajalle hieman luvattua (ennakoitua) suurempi tuotto, niin henkilökunta siinä väkisin harvenee. Ja harvoin palvelu paranee kun sitä hoitaa stressaantunut ylityöllistetty.

Olipa selitys sitten mikä tahansa, vaikka se yhtiön johdon esittämä valitettava sattuma joka ei saa toistua - anteeksi vaan, laatuepävarmuuden peikko on iskenyt ja muistuttaa että niitä päiväysmerkintöjä asiakkaan on syytä lukea Stockmannillakin.

pari medialinkkiä aiheeseen

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2008/07/13456&ext=ltr

http://www.taloussanomat.fi/sivu.php?page_id=12&news_id=200820346&rss=13

Ei kommentteja: