torstai 21. toukokuuta 2009
kasvuvoimaa
raparperissa
näkyy ensi lupaus
kesän sadosta
__________
Raparperi (Rheum rhaponticum) on erittäin hapan vihannes, jonka varsia käytetään piirakoissa, keitoissa ja hilloissa. Raparperi luultavasti tunnettiin keskiajalla, mutta sitä ei koskaan käytetty elintarvikkeena, vaan se luokiteltiin pikemminkin myrkylliseksi tai syötäväksi kelpaamattomaksi kasviksi.
FI oo670, Helsinki
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
1 kommentti:
Moi!
Raparperin kukinnot ovat päässeet ruokalistoille jossakin friteerattuina. Minä annan raparpereitteni kukkia komeassa varressa aikansa. Nautin silmänruokana niistä enemmän.
Tutkin blogiasi ja huomaan, että sivuillasi asuu keveys ja valo. Onkohan blogipohjasi erilainen, joka sallii tuon ilmavan esille panon.
Syynäsin myös tarkkaan monipuolisen kävijämittarisi.
Kevään kepeyttä elämääsi!
Lähetä kommentti